Ta hand om dina fötter

Ta hand om dina fötter

Många tror att det inte finns någon skillnad mellan vanlig och medicinsk fotvård, men de har helt fel. Den här artikeln kommer att informera dig om vad som skiljer medicinsk fotvård från vanlig fotvård så att dina fötter är säkra och friska oavsett vilket hälsotillstånd du har. Ett perfekt inlägg om du inte riktigt vet om du borde gå på vanlig eller medicinsk fotvård i Laholm.

Vanlig fotvård kallas ibland för pedikyr, den här typen av fotvård har framför allt ett estetiskt syfte. Det inkluderar ofta fotbad och målning av tånaglar. Medicinsk fotvård har däremot ett mer behandlande syfte. Det fokuserar på medicinska åkommor såsom liktorn, vårtor, nagelsvamp och sprickor. Åkommor likt dessa behandlas inte under en vanlig fotvård.

Medicinsk fotvård är en typ av fotvård där personens välbefinnande står i centrum. I en vanlig pedikyr fokuserar nageltekniker däremot mer på hur naglarna ser ut och mindre på om de är friska eller inte. Många företag som utför vanlig fotvård har ett krav på att dina fötter ska vara friska från åkommor. Det sägs ofta att om man går till en professionell kan man bli utsatt för infektioner eftersom många kunder delar samma utrustning. Fotvårdsterapeuter försöker minska detta, genom att bara ta emot friska kunder.

Sammanfattningsvis finns det en tydlig skillnad mellan vanlig och medicinsk fotvård. Om dina fötter lider av någon form av sjukdom eller infektion rekommenderas det att gå till medicinsk fotvård i Laholm istället för vanlig pedikyr. Så nu vet du! Jag hoppas att det här inlägget kan ha hjälpt dig att förstå skillnaden. Så att du nu kan bestämma vilken typ av fotvård som är bäst för dig och dina behov.

Tack för att du läste! Ha nu en fortsatt fin dag och vecka, så hörs vi förhoppningsvis snart igen med ett helt nytt och fräscht inlägg och ett nytt ämne.

Kommentarer är stängda.