Nu ska jag testa samtalsterapi

Nu ska jag testa samtalsterapi

Hej på er

Idag efter jobbet ska jag på min första session med samtalsterapi i Lomma. Det är för att det har varit väldigt många saker som känts jobbigt och motigt det sista och därför tänkte jag att samtalsterapi kan vara skönt att testa och se om det kan hjälpa. Ibland är det svårt att prata med någon som känner en kanske för att det är svårt att vara totalt öppen och ärlig med ens riktiga känslor då. Man håller liksom tillbaka lite för att inte de ska tycka det är tungt och jobbigt. Pratar man med någon helt utomstående så kanske det kan vara lättare, men jag vet inte för jag har aldrig testat det förut.

För min del försöker jag nu ta ansvar för mitt mående men det känns som jag behöver lite stöttning just nu mitt i när det känns som jobbigast. Ni vet att ibland kan saker kännas så där omfattande och omvälvande att man inte riktigt vet vilket ben man ska stå på eller var man ska börja. Därför kan ju samtalsterapi vara en metod att testa. Det var en tidigare kollega som testade det när hon blev uppsagd och hon sa att det hade hjälpt henne att få tillbaka kraft och energi.

Kanske det blir lättare att släppa taget om vissa saker när man får lov att verkligen prata om det med någon som inte alls är insatt i det sen tidigare men som ändå kanske kan hjälpa till att ge nya perspektiv på det. Jag hoppas och tror att det här kommer vara bra för mig men jag är medveten om att jag kanske får ge det några samtal för att det ska bli en riktig förändring. Hoppas ni har en bra dag och är rädda om er.


Kommentarer är stängda.